“Het bewust en waardig afscheid nemen, op alle levensniveaus, van een geliefd persoon en het overgaan naar een nieuw levenshoofdstuk met een herinnering aan het oude.”

Zwevend op herinneringen

Zwevend op herinneringen
die ik meedraag in mijn hart
vliegend over dagen
waar alles zo eenvoudig was
vrolijk vrij en zonder zorgen
nog geen weet van verdriet en pijn
zal het ooit in de verre toekomst
zo zorgeloos weer kunnen zijn?
...

Klik hier voor het hele gedicht

Wanneer u een geliefd persoon moet gaan missen aan wie u zeer gehecht was, maakt dit proces veel gevoelens en emoties los. Deze kunnen wellicht als nieuw en angstig worden ervaren. Rouw is geen ziekte, maar soms kunnen mensen wel ziek worden van verdriet en kunnen er lichamelijke klachten worden ontwikkeld. Soms lossen mensen dit zelf op. Met of zonder hulp van familie, vrienden of hun sociale omgeving. Soms lukt dit niet.

Wat kunt u van mij verwachten?

In de rouwbegeleiding staat uw persoonlijke, individuele rouwproces centraal. Het rouw proces heeft voor mij de volgende definitie:

“Het bewust en waardig afscheid nemen, op alle levensniveaus, van een geliefd persoon en het overgaan naar een nieuw levenshoofdstuk met een herinnering aan het oude”.

In mijn rouw begeleiding loop ik met u langs alle levensniveaus, waarin u zich bewust en onbewust bevindt. Ik luister naar uw verhalen en zorg er samen met u voor, dat u op uw eigen wijze afscheid kunt gaan nemen van de persoon aan wie u gehecht was en dat u op een gezonde en passende manier weer verder kunt. Het is aan u om een nieuwe invulling te gaan geven aan onder andere veel praktische, emotionele en fysieke dingen in uw leven.

Wat is er mogelijk?

In principe is er alles mogelijk wat u wenst. Wilt u de begeleiding bij u thuis in uw eigen omgeving, dan is dat geen probleem, maar vind u het prettiger om buitenshuis te zijn, dan kan dat ook. Een gemiddeld begeleidingstraject duurt ongeveer 8 sessies van 1,5 uur, verspreid over een periode van 12 weken. U bepaalt echter zelf of u voelt dat u er weer klaar voor bent.

Klik hieronder voor alle informatie voor rouw begeleiding